Epilepsi, scanning og EEG: Forstå den kliniske test på 5 minutter

Epilepsi, scanning og EEG: Forstå den kliniske test på 5 minutter

Teknologien bag de bærbare Epi-Care alarmer er klinisk testet. Det betyder at danske og tyske læger systematisk og videnskabeligt har undersøgt alarmen. Lægerne er uvildige og deres forskningsresultater og metode er godkendt af læge-kollegaer gennem det såkaldte "peer-review"

Hvad er Status Epilepticus?

Hvad er Status Epilepticus?

Status Epilepticus er en samlebetegnelse for farlige langvarige epileptisk anfald. Alle typer af epileptiske anfald udvikle sig til status epilepticus, med det sker sjældent  Denne artikel handler om generaliseret tonisk-klonisk status epilepticus, som er det mest almindelige. Vi har skrevet en mere indgående beskrivelse af det tonisk-kloniske anfald her.

Under et "almindeligt" epilepsianfald er det svært at trække vejret, men fordi at anfaldet varer relativt kort tid, bliver iltmanglen ikke skadelig. Hvis anfaldet er længerevarende, kan det betyde at iltmanglen udvikler sig til at blive rigtig farlig.

Tilskudsmuligheder for Epilepsi-alarmer

Tilskudsmuligheder for Epilepsi-alarmer

Du kan have ret til at få bevilget en epilepsialarm af kommunen
Kommunen kan i nogle tilfælde bevilge en alarm som et hjælpemiddel efter servicelovens §112. Epilepsiforeningen har en god guide til hjælpemidler. Vi har samlet et uddrag af deres tekst i denne artikel.

Børn, epilepsi og nattesøvn

Børn, epilepsi og nattesøvn

Ingen kan forudsige, hvornår et anfald rammer. Den uvished sætter forældre under pres, også på de nætter hvor der ikke sker anfald, og det kan skabe nedsat tryghed og søvnkvalitet for hele familien.

Hvis barnet har generaliserede tonisk-kloniske anfald, kan en epilepsialarm være en effektiv løsning.

Hvad er et tonisk-klonisk anfald?

Hvad er et tonisk-klonisk anfald?

Det generaliserede tonisk-klonisk krampeanfald er det mest kendte, og nok det de fleste mennesker tænker på, når de forestiller sig et epileptisk anfald. Det kaldtes tidligere for et "Grand mal" anfald, men den betegnelse er ved at glide ud af sproget.

Det tonisk-kloniske anfald starter pludseligt med en stivhed i kroppen, derefter mister personen bevidstheden. Herefter begynder trækninger og rykninger i musklerne.