Børn, epilepsi og nattesøvn

Epilepsi forekommer i alle aldersgrupper, men opstår oftest i barndommen og hos ældre. De fleste epilepsiramte børn kan få en effektiv medicinsk behandling, men nogle bliver aldrig anfaldsfrie af medicin, og må leve med uforudsigelige epileptiske anfald.

Epilepsianfald er som oftest ufarlige, men i sjældne tilfælde kan et tonisk-klonisk krampeanfald give farlige skader. Lange anfald er særligt risikable, da personen har svært ved at trække vejret under anfaldet. I sådanne tilfælde er det nødvendigt at anfaldet bliver opdaget, så det kan stoppes med medicin.

Selvom det typiske anfald ikke giver varige skader, er det en ubehagelig oplevelse for barnet, særligt hvis forældrene ikke opdager anfaldet, og barnet må ligge alene bagefter. Risikoen er særlig stor om natten, hvor familien sover.

Ingen kan forudsige, hvornår et anfald rammer. Den uvished sætter forældre under pres, også på de nætter hvor der ikke sker anfald, og det kan skabe nedsat tryghed og søvnkvalitet for hele familien.

Hvis barnet har generaliserede tonisk-kloniske anfald, kan en epilepsialarm være en effektiv løsning.

Hvordan fungerer en Epi-Care 3000?

 Har dit barn epilepsi? Epi-Care 3000 er en sikker og pålidelig alarm, der registerer epileptiske anfald. Den monteres på barnet seng og måler alle rystelser og bevægelser. Algoritmen i Epi-Care 3000 genkender bevægelserne i et epileptisk anfald, og giver automatisk alarm.

En epilepsialarm som Epi-Care 3000 kan ikke forhindre et epileptisk anfald, men alarmen fjerner uvisheden hos forældrene, og tilkalder hjælp.

Epi-Care 3000 består af en sensor, der sættes fast på madrassen i barnets seng. Sensoren sender data til Epi-Care apparatet, der måler bevægelser i sengen. Hvis bevægelserne er identiske med et tonisk-klonisk epileptisk anfald, sender Epi-Care 3000 straks en alarm.

Danish Care Technology laver også Epi-Care free og Epi-Care mobile, men vi anbefaler ikke disse alarmtyper til børn under 10 år.

En væsentligt grund er at børn har mindre muskler end voksne. Det betyder, at deres kramper også er mindre, og kræver mere præcision at måle med sikkerhed. Epi-Care 3000 kan indstilles til at være meget mere fintfølende, end vores andre alarmer.

Også til voksne

Epi-Care 3000 bliver selvfølgeligt også benyttes af voksne. Sengealarmen er en sikker og skånsom måde at overvåge epilepsi om natten uden at benytte invasive overvågninger som f.eks. videoovervågning.

 Hvis man har et barn med epilepsi, er Epi-Care 3000 en sikker og pålidelig alarm, der registerer epileptiske anfald under søvn.
En epilepsialarm som Epi-Care 3000 kan ikke forhindre et epileptisk anfald, men alarmen fjerner uvisheden hos forældrene, og tilkalder hjælp