Klinisk testet

Teknologien bag de bærbare Epi-Care alarmer er klinisk testet.

Det betyder, at danske og tyske læger har undersøgt alarmen videnskabeligt. Lægerne er uvildige, og deres forskningsresultater og metode er godkendt af lægekolleger gennem det såkaldte 'peer-review'.

Det er din garanti for alarmernes effektivitet.

Resultaterne fra disse tests er blevet offentliggjort i Epilepsia, et af de førende medicinske tidsskrifter inden for forskning i epilepsi.

 

Klinisk test af sikkerhed og pålidelighed for Epi-Care free

Detection of generalized tonic–clonic seizures by a wireless wrist accelerometer: A prospective, multicenter study

Udgivet i Epilepsia, 2013

Epi-Care giver korrekt alarmkald for 91% af alle tonisk-kloniske epileptiske anfald.

Testen blev udgivet i Epilepsia i 2013, under navnet “Detection of generalized tonic–clonic seizures by a wireless wrist accelerometer: A prospective, multicenter study”.

På baggrund af den kliniske test konkluderer artiklen, at Epi-Care giver korrekte alarmkald for 91% af alle tonisk-kloniske epileptiske anfald og er et vigtigt redskab i plejen af mennesker med epilepsi.

Epi-Care free epilepsialarmen blev testet på Epilepsihospitalet Filadelfia, Rigshospitalet i Danmark og på det tyske Epilepsie-Zentrum Bethel.

 

Studie om brugen af Epi-Care i hverdagen

User-based evaluation of applicability and usability of a wearable accelerometer device for detecting bilateral tonic-clonic seizures: A field study

Udgivet i Epilepsia, 2018

Testen er en spørgeskemaundersøgelse, der undersøger pålidelighed og brugervenligheden for Epi-Care alarmer i hverdagssituationer og over længere tid.

Artiklen konkluderer at Epi-Care free og Epi-Care mobile registrerer 90% af anfaldene med 0.1 falske alarmer pr. dag.

Desuden blev der observeret en 40% reduktion i skader som følge af anfald hos dem, der anvendte en epilepsialarm. Dette skyldes, at plejere hurtigere opdager epilepsianfaldet ved hjælp af alarmen. Derved kan de reagere hurtigere og yde korrekt førstehjælp samt beskytte patienten mod farlige genstande.

71 brugere af Epi-Care free og Epi-Care mobile deltog i undersøgelsen. Spørgeskemaet bestod af 10 baggrundsspørgsmål og 15 spørgsmål om epilepsialarmen.

Alarmen genkender epilepsianfald

7 = Jeg er meget enig. 1 = Jeg er meget uenig

Det er let at betjene alarmen

7 = Jeg er meget Enig. 1 = Jeg er meget uenig