Birgitte får en ordentlig nattesøvn, selvom hendes datter har epilepsi

Birgittes datter Christina har epilepsi. Hun har følgende erfaringer efter at have anvendt Epi-Care 3000 i ca ½ år:

“Min datter Christina, som er næsten 11 år gammel, er født med en hjerneskade og er siden sit første leveår blevet behandlet for epilepsi. Hun har haft både absencer, muskelslaphed og krampeanfald. Ved kraftige krampeanfald gav jeg Stesolid for at stoppe anfaldene, som kunne vare op til 5 minutter og eventuelt skade hendes hjerne

Efter stort set at have været anfaldsfri i nogle år, fik Christina i slutningen af vinteren igen symptomer på kraftige krampeanfald. Der var absencer og nogle gange rystelser i venstre arm.

Om ændringerne skyldes, at hun var kommet i førpubertetsalderen og derfor ændrede sig med hensyn til hormoner eller det var efterveer fra en slem kighoste i vinter, ved Birgitte ikke:

”Men jeg var meget bange for at hun igen skulle få kraftige krampeanfald, som ikke blev opdaget, når jeg sov .”

I den periode stillede Birgitte vækkeuret til at vække hende hver time igennem hele natten for at se til Christina. Det var naturligvis trættende aldrig at få en ordentlig nattesøvn.

Efter at Birgitte i midten af marts fik en Epi-Care 3000 epilepsialarm, turde hun igen lade Christina sove uden konstant opsyn.

Birgitte siger: ”Jeg indstillede apparatet til at give alarm efter et tidsinterval på 15 sekunder. De gange jeg kom ind på Christinas værelse efter en alarm, var hun altid været vågen. Jeg har ikke oplevet falske alarmer, men er nogle gange blevet tilkaldt en tidlig morgen, hvor Christina var vågnet efter nattesøvnen og morgenfrisk begyndt at bevæge sig rundt i sengen.

Jeg har det rigtigt godt med at vide, at jeg bliver vækket, hvis Christina får et krampeanfald om natten. Det giver tryghed. Tanken om at Christina kan have et anfald og at jeg ikke er der til at hjælpe hende, gør mig meget utryg.

Christina blev indstillet til at komme på Epilepsihospitalet i Dianalund, hvor hun var i en periode omkring sommerferien. Lægerne mener, at Christina er ved at vokse sig fra sin epilepsi og har ændret medicineringen.

Selv om der nu ikke længere er natlige anfald ønsker Birgitte Madsen ikke at undvære sin epilepsialarm.

“Jeg vil være helt sikker på at opdage det, hvis der alligevel skulle komme et anfald om natten. Derfor er min alarm altid slået til, når jeg skal sove. Ellers ville jeg aldrig få en ordentlig nattesøvn”

 

Vil du også dele din historie med en Epi-Care alarm?

Ris, ros eller forbedringsforslag? Du er altid velkommen til at kontakte os med dine erfaringer.