Kikuhime Tele-Care – ny trykmåler til kompressionsbehandling af vanskelige sår

Kikuhime Tele-Care sikrer bedre sårbehandling

Danish Care Technology ApS er teknisk partner i et udviklingsprojekt mellem læger, kommuner og hjælpemiddelproducenter med henblik på at reducere behandlingstiden for vanskelige sår.

En af de mest effektive metoder til at behandle vanskelige sår er kompressionsforbinding. Den nye Kikuhime Tele-Care hjælper sygeplejesker med at lægge det rigtige tryk i forbindingen, og overvåger om forbindingen holder det rette tryk gennem forløbet.

I øjeblikket er en prototype ved at blive klinisk evalueret i samarbejde mellem 3 danske sygehuse, en række kommuner og de involverede firmaer.

Se hvordan Kikuhime Telecare fungerer

 

Den rette kompression er en effektiv behandling

Den stramme forbinding presser blodårene mindre, og gør det lettere for hjertet at pumpe blodet ordentligt rundt i kroppen. Men det er vanskeligt at lægge den rette kompressionsforbinding, der hverken skal være for stram eller for løs.

Kikuhime Tele-Care bruger små trykmålere, som kan måle trykket i forbindingen. Resultaterne bliver brugt til at lægge den bedste forbinding, efterfølgende sidder trykmålerne under bandagen, og sender løbende data til en sygeplejers mobiltelefon. På den måde kan trykket overvåges gennem hele forløbet. 

Vil du vide mere om Kikuhime Tele-Care?

Du kan få nærmere oplysninger om Kikuhime Tele-Care ved at kontakte Danish Care Technology eller TT Meditrade, som vil stå for salget af Kikuhime Tele-Care efter den kliniske evaluering.

Konference om Kikuhime Tele-Care

Bemærk: Der bliver afholdt konference for fagligt personale den 12. okt på Comwell, Korsør. Download invitationen her.

Udviklingsprojektet er støttet af Markedsmodningsfonden.